MIRISNI ZEČIĆI-UNIKATNA DEKORACIJA ILI POKLON

Zečići izrađeni od starih čarapa, riže i pokojeg ukrasa čine neodoljiv dodatak proljetnim/uskrsnim dekoracijama u domu. Za izradu ne treba puno vremena, a od materijala su potrebni:

  • čarape
  • škare
  • suha riža
  • ljepilo
  • gumice, ukrasne trakice, vrpce, špage…
  • flomaster
  • suho ljekovito bilje (npr lavanda, kamilica, komorač..) po izboru

POSTUPAK

Za početak, kako bi si olakšali, čarapa se može navući na čašu. Usipati riže ovisno koliku čarapu imamo i koliko tijelo zečića želimo. Dodati malo mirisnog ljekovitog bilja po izboru. Ja sam za veće zečiće usipala oko šalicu riže i oko tri žlice bilja. Za malog zeca je bila trećina šalice i žlica bilja. Vrh zatvoriti i učvrstiti gumicom.

Ponoviti postupak iznad gumice, samo sa puno manje riže i bilja (oko trećina količine potrebne za tijelo). Paziti da na vrhu ostane tkanine za uši. Ponovno dobro učvrstiti. I dobili smo grubi oblik zečića koji samo čekaju da im damo osobnost! 😉

Sljedeći korak je oblikovanje ušiju od tkanine na vrhu. Dovoljno je samo prerezati na pola, malo ih oblikovati pa zalijepiti. A mogu se i zašiti ako imate više vremena.

Nakon toga može se preći na stvarno kreativan dio izrade. Tu dolaze vrpce, tkanine, gumbići, flomasteri, pufnice…Plastične oči nisu baš ekološke, ali sam ih već imala pa sam ih odlučila iskoristiti. Ali može se iskoristiti što god imate pri ruci, a da služi svrsi.

Nakon sat i pol od početnih čarapa i riže, nastala je mala obitelj mirisnih zečića. 🙂

Ovo je moja verzija čarapa-zečića koja mi je pokazala da ne trebam težiti savršeno ravnim linijama ili super skladnim tonovima boja kako bih dobila prilično sladak rezultat. Osim što su prikladna dekoracija, mogu biti i simpatičan poklon. (Imati na umu sa nisu prikladna igračka za manju djecu zbog sitnih dijelova!). A sama izrada zečića može biti dobra zajednička aktivnost za obitelj ili malo stariju djecu. 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *